Choosly
Iparág
Mobil játék
Projekt típusa
Projektmenedzsment Mobilalkalmazás fejlesztés Backend fejlesztés
Időtartam
Jelenleg is folyamatban
React Native
Node JS
Nest JS

Ügyfél és termék

A Choosly egy mobiltelefonokra tervezett játék, melyben bele kell képzelnünk magunkat a játékosbázis helyzetébe, kitalálni a gondolataikat és megfelően becsülni, hogy mi alapján favorizálnak. Bár elsőre nem tűnik komplex kérdésnek, azonban jól megválasztott kérdések esetében, ez igazán kihívásokkal teli tud lenni, ezt erősítették meg az első valós felhasználói tesztek is, hiszen az alkalmazás már béta fázisban fut.

A játékmód egyszerű: kapunk két képet, melyek közül rövid időn belül döntést kell hoznunk és választani egyet. Több játékmód is lehetséges, vagy a többség akaratát, vagy a kissebség választását kell eltalálnunk. Ha jól választottunk, pontokat nyerhetünk, mellyel el lehet kezdeni felmászni a ranglétrán.

A történet itt nem áll meg, a játék egy termék halmaz része, melyről nemsokára mesélhetünk majd nektek többet is. A megvalósítást a Planet of the Apps céggel közösen végezzük, ők fogják össze az egyes termékeket koherensen, valamint tervezik a felületeket, míg mi az egyes termékek kivitelezésével foglalkozunk.

Kihívások

Mivel nem csak egy termékről beszélünk a rendszerben, ezért technológiailag egy izgalmas feladat olyan rendszert létrehozni, melyben bizonyos adatok és elemek átjárhatóak, viszont az alkalmazásoknak külön-külön is van élete. Ezt a nehézséget részletes tervezéssel és folyamatos kommunikációval tudjuk áthidalni.

A játékmódok képek időre történő kiválasztásán alapulnak, így nagy hangsúlyt kellett fektetni a lekérések optimalizációjára és memóriában történő tárolására. Két kép között nem lehet töltési idő, ugyanakkor a játék elején sem szeretnénk, ha sokat “gondolkodna” a termék. Erre egy folyamatosan szinkronizáló, egyedi megoldást építettünk, valamint bevetettük a socket alapú kommunikáció erejét.

Egyedi megoldások

Összekapcsolt, mégis egyedi fiókkezelés

Lehetőség van több terméken átívelő, egyedi authentikációt létrehozni, mely szét is kapcsolható igény esetén, ezáltal rugalmasan tartva a jövőbeni alkalmazások kialakulását. A belépés egyszerűségét pedig egy emailben kiküldött pin-es megoldással oldottuk meg.

Socket alapú villámgyors kommunikáció

Senki sem szeretne várakozni, ha elkapja a játék heve. Optimalizációs törekvéseinknek hála a képek villámgyorsan érkeznek a telefonra, a felhasználó pedig csak a választásra tud fókuszálni.

Platformokon átívelő alkalmazáson belüli vásárlás

Egy olyan integrált megoldást készítettünk, mely képes több platformon át kezelni az alkalmazáson belüli vásárlásokat (in app purchase), ezáltal könnyebben kezelhető és értelmezhető kimutatásokat adva a felhasználóknak.

Cross platform megoldás a gyors piacra lépéshez

A termék fejlesztése közben szem előtt tartottuk, hogy a jövőben webalapú megoldással is tervez ügyfelünk, így olyan technológiát választottunk, melynek a kódbázisa újra felhasználható böngészős megoldás esetén is, ezáltal is csökkentve a bekerülési költséget és a piacra lépés idejét.

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.