Digitális átvilágítás és stratégia intro

Mi az a digitális átvilágítás?

Egy jól kialakított digitális működés vállalkozásodat kiemelkedővé és sikeressé teszi a piacon. Ez egyaránt fontos a belső (gyártás, raktározás, dokumentum kezelés, adatrögzítés), illetve a külső (ügyfeled útja, kommunikációs csatornák, visszajelzés követés, online rendelés) folyamatok szintjén is. Legyen szó BtoB vagy BtoC üzletmenetről, a hatékony működéshez elengedhetetlen a digitális működés. Minden cég folyamat és működés szinten egyedi, ezért átvilágítási workshopjaink segítségével közösen feltérképezzük kulcsembereitekkel, hogy melyik területekre érdemes fókuszálni, hol tudjuk az ügymenetben a legnagyobb hatást elérni, ezáltal pénzt és időt spórolva vállalatodnak.

Folyamatunk a sikeres digitális fejlődéshez

#1 – Kick-off workshop

Az első találkozó célja, hogy jobban megismerjük egymást, megértsük a terméketeket és vállalkozásotokat. A folyamat végén javaslatot tudunk tenni az elkövetkező időszakra illetve lefektetjük az együttdolgozás alapjait.

#2 – Probléma feltáró workshop

Szakértőink egy kulcsember workshop keretében felfedezik a fő szükségleteket és fájdalompontokat a jelenlegi üzletmenetben egy szolgáltatás térkép segítségével. A 4 órás workshop-on minden olyan kulcsszereplő meghívásra kerül, aki operatív szinten átlátja a működést.

#3 – Fókuszpont meghatározás

A probléma feltárás után a döntéshozókkal átbeszéljük a feltárt fájdalompontokat és kijelöljük azokat a területeket, melyekre hangsúlyt fektetünk a továbbiakban. A kiválasztásnál a legnagyobb hatás elérése a cél, olyan területre fókuszálunk, melyen a legtöbb értéket tudunk nyújtani a vállalatnak digitalizáció segítségével.

#4 – Mélyinterjúk és folyamat átvilágítás

Míg a korai szakaszokban az átfogó képre törekedtünk, ebben a szakaszban már mélyen belemegyünk a kijelölt részleg operatív működésébe. Kollégáiotokkal átvesszük a teljes folyamatot, megvizsgáljuk az elérhető adatokat és feltérképezzük a szűkkeresztmetszeteket. A folyamat során dolgozói mélyinterjúkat tartunk a hatékony megismerés érdekében.

#5 – Digitalizációs javaslat, KPI meghatározás

Egy átvilágítási folyamatnak két kimenetele lehet. Vagy egy meglévő terméket vagy szolgáltatást javaslunk bevezetni a problémára, vagy pedig egy egyedi digitalizációs megoldási javaslatot adunk, amennyiben a cég egyedi folyamata ezt követeli meg. A döntéselőkészítő anyag részletesen kitér a szükséges mérőszámokra is (KPI), melyekkel azonosítani lehet a bevezetés után a sikerességet.

#6 – Bevezetés és utókövetés

Amennyiben valamelyik digitális megoldás kiválasztása megtörténik, segítünk a bevezetésben és a szervezeti szintű beépítésben. Ezzel párhuzamosan egy visszamérési időszak következik, ahol havi rendszerességgel megvizsgáljuk, hogy az adott termék milyen módon hatott ki a működésre és további módosításokat javaslunk, amennyiben szükséges.

Legutóbbi munkáink

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.