Hogyan digitalizáljunk ipari környezetben?

2022. márc. 17. 3 min read Digitális Terméktervezés
Digitalizáció ipari környezetben - a dolgozói ellenállás leküzdése

Digitalizáció ipari környezetben – a dolgozói ellenállás leküzdése

Azok a cégek akik próbáltak már új digitális terméket bevezetni vállalatukban, bizonyára tapasztalták azt a magas szintű ellenállást, mely a termék érkeztekor lett tapasztalható a kollégák körében. Ennek az oka számos dolog lehet:

  • múltbéli rossz tapasztalat egy rosszul működő, bonyolult megoldással
  • alacsony technológiai ismeret miatti bizonytalanság
  • félelem az ismeretlen okozta lehetséges extra munkaóráktól
  • Hasznosság érzésének elvesztése – veszélybe kerül-e a létfenntartó munkahely

Mindezen kételyeket tovább erősíti, hogy gyakran ezek az innovációs megoldások “fentről” érkeznek, tehát a vezetőség rendeli el a bevezetését valamilyen üzleti igény miatt. Ezekben az esetekben tovább erősödik a vezetés hibáztatásának pszichológiája, miszerint:

olyanok akarják az operatív részlegnek megmondani hogyan dolgozzanak, akik messze vannak már ettől a területtől.


Hogyan álljunk neki a folyamatnak?

A leghatékonyabb módja a fenti érzések kioltásának, ha már a probléma meghatározás során bevonjuk az érintett szintek dolgozóit. Természetesen egy több ezer fős gyártó cég esetében nem lehetséges mindenkinek a véleményével foglalkozni, azonban egy kisebb létszámú, kulcsember csapattal olyan eredmények születhetnek akár egy rövid workshop alatt is, melyekre az adott csapat vezetői nem is gondoltak.

Fontos már a probléma azonosításával egyidőben meghatározni azokat a kitételeket, hogy mit várunk el a probléma megoldásától. Azonosítani kell, hogy az egyes szereplőkre milyen hatása lesz, magyarul ki mitől lesz boldog? Nélkülözhetetlen, hogy a bevezetés hatására ugyanúgy a felső vezetés, mind pedig a legalsóbb szintek megtalálják a számításukat.

A probléma feltárás után két út áll rendelkezésre. Vagy választunk egy készterméket a piacról, vagy pedig a saját igényeinkre terveztetünk egyet. Bár a két út merőben el fog térni idővel, az elégedettség szempontjából a lényeg ugyan az:

A döntésbe be kell vonni az összes érintett szereplőt annak mértékében, hogy ki mennyi időt fog eltölteni az új termékkel.

A legjobb élmény elcsípni egy beszélgetést a bevezetés után, amikor az egyik dolgozó mutatja az új alkalmazást a másiknak, büszkén jelezve, hogy az a funkció csak azért került bele, mert ő szólt, hogy nélkülözhetetlen. Így lesznek a legnagyobb ellenzőkből belső támogatók a cégben.


Egyedi megoldás a befutó? A tervezésnél a kulcs.

Abban az esetben, ha egyedi, a vállalatra szabott megoldást akarunk bevezetni, jóval könnyebb dolgunk van az ellenállást leküzdeni, mivel a folyamat teljes kontrollja a kezünkben van.

  1. Tervezés során figyeljünk arra, hogy kellően diverz csapaton teszteljük a lehetséges megoldásokat.
  2. Ne féljünk belenyúlni folyamatokba, minden egyes kihagyott lépés hasznos időt fog jelenteni a dolgozóknak.
  3. Kezdjük el a tájékoztatást már a tervezési szakasz alatt. A cél az alkalmazottak tehermentesítése, hogy értékesebb feladatokkal tudják eltölteni az aktív idejüket, ezáltal a szoftver nem ellenség, hanem segítség.
  4. Ha a folyamat már rendben van, ne féljünk iterálni a felhasználói felületen sem (tehát apró módosításokat eszközölve, majd azokat folyamatosan tesztelve átalakítani). Rengeteg figyelmetlenségből adódó hiba elkerülhető egy speciálisan ipari környezetre tervezett szoftverfelülettel.
  5. Ötleteljünk, teszteljünk, vonjuk le a tanulságokat és kezdjük a folyamatot az elejéről. Az iparági tapasztalatok szerint már egy iterációs kör ki tudja szűrni a kritikus problémák 80%-át.

Ne sajnáljuk a ráfordított időt

Egy bevezetési folyamat akkor tud gördülékeny lenni, ha kellő időt szentelünk az előkészületekre. A legnagyobb elköteleződést akkor tudja mutatni a cég a hatékonyság növelésre, ha dolgozóinak megadja a lehetőséget munkaidejükben az innovációval foglalkozni. Ha probléma fókuszú, jól megtervezett workshopokon végezzük el ezt a munkát, valójában a termékre fordított idő hatalmas mértékben csökkenthető, a hozzáadott érték viszont exponenciálisan nő.

Egy termék életútja nem áll meg a bevezetésnél

Azzal, hogy sikeresen elindítottunk egy új megoldást, nem jelenti azt, hogy a munkánk befejeződött. Fordítsunk nagy hangsúlyt a visszamérésre és optimalizációra, a digitális szoftverek legnagyobb előnye, hogy támogatni tudják a későbbi adatalapú döntéshozást. Az első három hónap után mindenképpen érdemes egy nagyobb átnézést végezni a tervező csapattal, ezalatt az idő alatt már kellő információ tud keletkezni, hogy tovább lehessen javítani a hatékonyságot.


Bizonytalan vagy az első lépésekben? Foglalj egy ingyenes időpontot tervezőinkkel, akik rengeteg további tippel tudnak ellátni a folyamat tekintetében.


Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.