Smart4Factoryhttps://smart4factory.hu/
Iparág
Ipar 4.0
Projekt típusa
Projekt menedzsment Terméktervezés (UX/UI) Frontend fejlesztés Weboldal tervezés és fejlesztés
Időtartam
6 hónap
Clickup
Clickup
Figma
Angular JS
WordPress

Ügyfél és termék

Egy SMT gyártósort optimalizáló projekthez kérték fel közreműködésünket. Ebben az Ipar 4.0 környezetben kellett egy olyan alkalmazással előállnunk, mely szenzorok adatait jeleníti meg és teszi elérhetővé a gyártósoron dolgozó alkalmazottak számára. A projekt egy UX kutatással indult aminek kimenete egyértelműsítette, hogy mik azok a kulcs problémák melyeket a szoftverfejlesztés során orvosolnia kell az alkalmazásunknak.
Partnereinknek igyekszünk teljeskörű segítséget nyújtani, így a termék elkészülte után részt vettünk a marketing weboldaluk létrehozásában is.

Kihívások

Egy gyártósorban jelentkezhetnek állásidők különböző okokból fakadóan. Ha ezt a gyártósort nem monitorozzuk kellő részletességgel akkor előfordulhat, hogy csak órákkal később értesülünk a hibáról, amikor az utolsó – még hibamentes- gyártott elem lejön a szalagról. Az meghibásodott pipeline elemet ekkor fel kell kutatni és azonosítani kell a hiba okát, majd újra kell indítani az egész folyamatot.

A projekt tervezési szakasza során a legnagyobb kihívást az okozta, hogy olyan módon vizualizáljuk a megállásokat, hogy az azonnal leolvasható és megoldható legyen az operátorok által. Ehhez egyaránt alkalmaztunk egy modellezett gyártósort, illetve grafikonok és táblázatok halmazát.

Elkészült funkciók

ipar 4.0 1

Élő monitoring egyedi gyártósor vizualizációval

A rendszer konfigurációja alatt az operátorok beállítják az adott gyártósor összetételét, melyet a szoftver ezt követően élőben képes monitorozni. A különböző színkódok segítségével egyértelműen leolvasható, hogy hol található a problémás terület.

Ipar 4.0 2

Összes gyártósor áttekintése csarnok vezetők számára

A vezetők számára egy egyedileg személyre szabható felületet álmodtunk meg, mely segítségével azonnal láthatják, hogy az egyes gyártósorok hogyan teljesítenek a korábbi időszakhoz mérten.

Ipar 4.0 3

Részletes kimutatások a továbbfejlesztéshez és hibakutatáshoz

A gyártósor egyes elemei egyesével megvizsgálhatóak, hogy a mérnökök javításokat tudjanak eszközölni a hatékonyságon. Gyakran egyetlen elem okozza a sor lassulását, ilyenkor egy ilyen kimutatás kritikus lehet.

Ipar 4.0 4

Egyedi weboldal

A Smart4Factory csapata a monitoring rendszer elkészültével indult el a piacon, így segítettünk nekik egy egyedi weboldal létrehozásában is, hogy könnyebben elérjék a lehetséges partnereiket.

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.