Kontektwww.kontekt.cc
Iparág
Gyártás, SmartHome
Projekt típusa
Digitális audit
Időtartam
4 hét
Clickup
Clickup
Miro

Ügyfél és cél

A Kontekt terméke egy időseknek szánt, hagyományos és okos televízióhoz csatlakoztatható hardverből és szoftverből álló készülék, mely elősegíti a videóhívás létrehozását szeretteinkkel egy gombnyomás egyszerűségével. A Kontekt egy egyetemi startup programból indult 2020 decemberében, az azóta eltelt időben aktívan segítjük munkájukat. A projekt keretében egy komplex workshop-sorozat után körvonalaztuk, milyen problémák és kihívások léphetnek fel megvalósítás során. Fő célunk egy olyan szakmai partnerség kialakítása volt, mely során a Digitális Stratégiaalkotásban, Terméktervezésben és Fejlesztésben is számíthat ránk a Kontekt csapata.

Folyamat és kihívások

Egy kezdő vállalkozás sokszor esik abba a hibába, hogy nem tudja, hogyan fogjon bele a megvalósításba. Ez sokszor együtt jár a tervezés hiányával, így az eredmény sok esetben nem az elvártak szerint alakul. A Kontekt csapata felismerve ezt a lehetséges kimenetelt, a projektindítással párhuzamosan felkereste szakértő csapatunkat, így a munka egy problémafeltáró workshop-al kezdődött. Ennek keretében megtörtént a termék “lecsupaszítása”, így az MVP funkcionalitása meghatározásra került, továbbá a szükséges lépéseket is az ügyféllel közösen megterveztük. Ennek eredményeként a Kontekt csapata több startup versenyt nyert, számos inkubációba és mentorációba is bekerült, illetve rengeteg befektetői érdeklődést kapott.

Meghatározott feladatok

Validálás

Mivel a projektcsapat megfelelő méretű volt (6 fő), így evidensnek tűnt a feladatok allokálása. Az ötletvalidálás során megtörtént a perszónaalkotás, különböző kérdőívek kerültek kidolgozásra, melyet különböző online csoportokba lett feltöltve. Ezen felül mentori segítséggel a csapat eljutott idősek otthonába interjúzni, továbbá más perszónákat is megszólított mélyinterjúk során.

Gyors tesztelésre történő felkészülés

A Lean startup módszertan alapján a csapatnak szükséges volt elfogadnia, hogy egy mihamarabbi tesztelés a sikeresség kulcsa. Ennek megfelelően bő 2 hónap alatt egy olyan tesztelésre alkalmas prototípus került létrehozásra, mellyel piacokon, közösségi tereken tudott tesztelni a csapat, a prototípus létrehozásában szintén segítette a csapatot az Enlight.

Online jelenlét kialakítása

Megfelelő hitelességet egy ötletfázisban lévő startupnak csak megfelelő online jelenlét adhat, ennek megfelelően egy illusztrátor bevonásával elkészült a csapat arculata, a weboldal elkészítését pedig az Enlight csapatára bízta a Kontekt. Az eredmény magáért beszél, itt megtekinthető: www.kontekt.cc

Fakedoor teszt lebonyolítása

A validálás utolsó, záró szakasza a fakedoor teszt, mely során imitálásra kerül, hogy a csapat terméke egy már létező, megvehető, tökéletesen működő eszköz. Hardveres termék esetében egy fakedoor teszt sok kihívást és buktatót rejt, ennek bonyolítását így szintén az Enlight csapatára bízta a Kontekt.

post review image

Több alkalommal is dolgoztunk együtt a csapattal, nyilván az elégedettség miatt vagyunk rendszeres kapcsolatban. A Startup csomag egyedülálló lehetőséget biztosít az induló fázisban lévő projekteknek. Mindenben nagyon rugalmasak voltak, és természetesen a legfontosabb az általuk végzett munka minősége messze túlszárnyalta az elvárásainkat.

Lőrinczi Ede

CEO - Kontekt

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.