background

Legacy szoftverfejlesztés

Világos, hogy a vállalkozások kritikus rendszereiket addig működtetik, amíg csak lehetséges. Az elavult rendszerek azonban gyorsan kockázatossá, drágává és fenntarthatatlanná válhatnak. Elkerülhetetlenül eljön az idő, amikor egy rendszer modernizálása feltétlenül szükségessé válik. Legacy szoftverfejlesztés szolgáltatásunk erre kínál megoldást.

Legacy szoftverfejlesztés szolgáltatásunk célja

  • csökkentsük a kritikus rendszerben rejlő kockázatokat,
  • gazdaságosan bővítsük a rendszer által ellátott funkció körét,
  • korszerű platformra, akár felhőbe költöztessünk meglévő megoldásokat, ezáltal csökkentve a fenntartással járó költségeket.
This is just a decoration element

Szoftver korszerűsítésére van igény?

Cégünk vállalja meglévő, működő vagy funkcionális bővítésre szoruló szoftverek modernizálását.

Egy cég élete során különböző igények merülnek fel, melyeket rendszereinek le kell követnie. Egy szoftver pontosan ezért van folyamatos változásoknak kitéve. Amennyiben egy rendszerhez nincs megfelelő támogatás vagy nincs megfelelően dokumentálva vagy nincs emberi erőforrás aki tovább tudná fejleszteni, akkor ott előjön a legacy szoftverek problémája.

Egy ilyen rendszer fejlesztéséhez egyedi megközelítés szerint állunk neki. Ügyfeleinkkel szorosan együtt dolgozva tudjuk feltérképezni és megérteni a meglévő szoftver működését, ami elengedhetetlen a fejlesztés megkezdéséhez.

Továbbfejlesztéssel vagy karbantartással kapcsolatos munka során rengeteg kérdést funk feltenni.

  • Milyen funkciókat lát el a szoftver?
  • Mióta üzemel a szoftver?
  • Rendelkezésre áll a rendszer fejlesztés során készült dokumentáció?
  • Milyen hardveren fut?

Egy legacy szoftverfejlesztés referencia

Ezekhez hasonló kérdéseket tettünk fel, amikor például egy fintech megoldás alap struktúráján kellett változtatni. Ebbe az okos banki megoldásba a kezdetben egyetlen fintech szolgáltató volt integrálva. A mi feladatunk az volt, hogy a platform szolgáltatását úgy bővítsük gazdaságosan és kockázatmentesen, hogy a rendszer transzparens módon bővüljön egy új alrendszerrel.

A sikeres együttműködésünknek köszönhetően a fintech szolgáltató egyszerre több bank szolgáltatására tudott építkezni úgy, hogy a web és mobil alkalmazásába nem kellett semmit módosítani. Erre a sikerünkre kiemelten büszék vagyunk. Tanulmányunk a Világgazdaságban olvasható.

Vegyük fel a kapcsolatot és beszéljük át a rendszered!

Felveszem a kapcsolatot
Legacy szoftverfejlesztés budapest

Legacy Szoftver és Technológiák a Bankszektorban

Nagyjából a 20. század végéig a bankszektor élen járt a technológiák használatában és fejlesztésében (ATM, SWIFT), azonban a 21. századra elvesztette újító és úttörő szerepét…

Tovább olvasom

Szoftver modernizálási folyamatunk

Szoftver modernizálási szolgáltatásunk során lehet szó az architektúra korszerűsítéséről, a szoftver és az adatok felhőbe költöztetéséről vagy funkció bővítésről. Ezt a folyamatot rugalmasan kell értelmezni, hiszen nagymértékben függünk megrendelőink használatban lévő szoftvereitől és igényeitől.

Legacy szoftverfejlesztés 1. fázis: Ügyfeleink igényeinek meghallgatása

Egy évek óta működő megoldás során minden részletre kíváncsiak vagyunk. Hogyan ment a munka a szoftver üzembe helyezése előtt? Milyen munkafolyamatokat lát el a megoldás? Mikor helyezték működésbe? Mennyire megbízható vagy, hogy milyen részletesen dokumentált? Az alkalmazási környezet és a probléma megismerése után pedig arra vagyunk kívnácsiak, hogy milyen paraméterek mentén szeretnék modernizálni a szoftvert.

Legacy szoftverfejlesztés 2. fázis: – Mélyen megismerjük a rendszert

Az egész folyamat magja, messze a legfontosabb fázisa egy modernizálásnak a meglévő funkcionalitás mély megismerése. Egy szoftver élete során rengeteg feladatot lát el és rengeteg más rendszer függhet a működésétől. Minden olyan munkafolyamatot fel kell tárni, amik valamilyen módon kapcsolódnak a rendszerhez amit modernizálni szeretnénk.

Célunk, minimális kockázat, maximális adatbiztonság, rendelkezésre állás és megbízhatóság mellett történjen meg a modernizálási folyamat. Ezt a cél csak úgy lehet elérni, ha teljeskörű feltárási folyamat során ismerjük a szoftver működését.

Ezt a lépést ügyfeleinkkel szoros együttműködésben és lehetőleg személyesen végezzük, mely után kezdődhet a szoftver korszerűsítése.

Legacy szoftverfejlesztés Budapest

Legacy szoftverfejlesztés 3. fázis: – Modernizálás & Továbbfejlesztés

Csak a feltárás során kinyert információkból lehet megbízható módon továbbfejleszteni a szoftvert. A cél minden esetben az, hogy a szoftvert úgy bővítjük, hogy a meglévő módosításra nem szoruló funkcionalitást érintetlenül hagyjuk és ezt csak a feltárt függőségeken keresztül tudjuk megbízhatóan elvégezni.

Ez a szakasz akkor tud gördülékenyen haladni, ha a feltárás során körültekintő munkát végeztünk. Tisztában vagyunk vele, hogy előfordulhatnak olyan részletek, amik csak a fejlesztés során kerülnek napvilágra. Ilyen problémák felbukkanására számítunk és agilis módon tudunk a felmerült változtatási igényekre reagálni

4 – Költöztetés & Adatbiztonság

A korszerűsített megoldást a felhasználási helyére költöztetjük azután, hogy a fejlesztői környezetben teljeskörű tesztek után megbízhatónak nyilvánítottuk. Ezt a lépést érintheti a rendszerben tárolt adatok biztonságos mozgatása is, melyek egy éles környezetben begyakorolt és rutinszerű adatköltöztetés forgatókönyvszerűen végrehajtott munkálata során valósulhat meg.

Amennyiben a megrendelőnk és mi is mindent rendben találunk, úgy átadjuk a szoftvert felhasználásra.

Korszerűsítenéd szoftvered, akkor írj nekünk!

Legacy szoftverfejlesztés elemző

Seres Krisztián

Legacy Szoftverfejlesztés referens

📲06 30 402 6260 ✉️krisztian.seres@teamenlight.test

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.