Simboostr weboldal és webappwww.simboostr.com
Iparág
Projekt típusa
Projektmenedzsment Terméktervezés (UX/UI) Weboldal készítés Webalkalmazás fejlesztés
Időtartam
7 hónap
Clickup
Clickup
Figma
Angular JS
Webflow

Ügyfél és termék

A Simboostr célja, hogy a szimulátoros versenyzők életét könnyítse, automatikus telemetria elemzésekkel és ebből készített vezetési tanácsokkal. A megtervezett termék egy olyan komplex e-sport adatelemző platform, amely pontos visszajelzést ad az autószimulátor versenyzők teljesítményéről, ezáltal hosszú távon növelve a hatékonyságukat. A vezetéstechnikai segítségnyújtás során a Simboostr AI megoldásra is épít, Alfie személyében.

A projekt egy három hónapos terméktervezési szakasszal indult, ahol piac és versenytárs kutatást követően előbb kialakítottuk az MVP funkcióhalmazát, majd egy iteratív terméktervezési folyamat keretében kialakítottuk a drótvázakat és az abból következő design tervet. A terméket szimulátoros pilóták visszajelzései alapján formáltuk, míg elérte a fejlesztésre küldhető formáját.

A Simboostr csapat üzleti igényeit szem előtt tartva a tervezési munkával párhuzamosan elkészítettük a weboldalt is Webflow segítségével.

A fejlesztés első fázisa 4 hónapig tartott, ezalatt elkészült egy olyan piacra vihető termék, mely már képes a tracker által mért futamokat és a szerver által kalkulált elemzéseket bemutatni grafikonos és térképes formában egyaránt a zárt tesztelőcsoportnak.

Kihívások

A terméktervezés során fokozottan ügyelni kellett arra, hogy kellő egyszerűséggel, azonban mégis részletgazdagon mossuk össze az autósportban használt komplex elemzéseket a szimulátoros játékszoftverek megoldásaival. Ezt tovább nehezítette, hogy különféle tudásszinttel rendelkező játékosbázist kellett kiszolgálni, ezáltal mutatva profik számára is értékes, azonban kezdők számára sem rémisztő információkat.

A fejlesztés két legnagyobb kihívása az interaktív, több adathalmazt és megjelenítést is összehangoló grafikonos nézet és az egyedi térképes megoldás, mely pontosan mutatja a szimulátoros pilóták által futott köröket a valósággal nem megfeleltethető pályákon.

Egyedi megoldások

Alfie – az egyedüli tréner, akire szükséged van

A tervezés során egy olyan alak megalkotására törekedtünk, ami a brand része tud lenni és folyamatosan kommunikációban van a játékossal. Ehhez igyekeztünk a versenysportban már ismert jellemzőket megjeleníteni.

Reszponzív,egyedi kezelő felület

Bár egy elemző szoftver készült, mégis a célpiac számítógépes játékos körökből érkezett, ezért törekedni kellett egy olyan dashboard rendszer kialakítására, mely mégis izgalmas a szemnek és illeszkedik a megszokott brandek stílusába.

Szinkronizált grafikonok

Az autóversenysportban megszokhatták a pilóták, hogy egyes problémák elemzése közben különböző adathalmazokat vetítenek egymás mellé, mivel koherensen kell figyelni az eredményeket. Erre egy olyan egyedi grafikon megoldást alkalmaztunk, mely rugalmasan képes több adathalmazt megmutatni, lehetőség van rajta egyedi fókuszterületeket kijelölni és összhangban marad az AI alapú tanácsadóval és a térképpel is minden esetben.

Egyedi térképes megoldás

Egy olyan leíró rendszer került kialakításra, mely támogatni tudja a folyamatosan bővülő pályahalmazt, rugalmasan tud megjeleníteni tereptárgyakat, valamint lehetőség van szinkronban tartani az elemzés többi adatával (legyen szó az AI elemzéséről vagy a grafikon adatairól).

post review image

Induló vállalkozásként a fejlesztő partner keresésénél több szempontot is figyelembe vettünk. Petiéket egy közös ismerősünk ajánlotta, és az első megbeszélés után egyértelmű volt, hogy ők a legjobb választás. A csapatuk fiatal és dinamikus, gyorsan haladtak a fejlesztéssel, és bármilyen kérdésünk volt, a rendelkezésünkre álltak. Nem is beszélve arról, hogy rengeteg hasznos tanáccsal láttak el minket, hogyan hozzuk ki a legtöbbet a készülő szoftverből a lehető legjobb felhasználó élmény érdekében.

Kiss Szabolcs

CEO - Simboostr

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.