Digitális Terméktervezés intro

Mi az a Digitális Terméktervezés?

Hiszünk abban, hogy egy digitális terméket csak úgy lehet sikeresen megalkotni, ha azon egy csapat különböző területről érkező tapasztalt szakember dolgozik. Terméktervezési folyamatunk során üzleti, design és technológiai szemléletet egyaránt alkalmazunk már az első naptól kezdve. Ezen három irány egybegyúrása fogja megalkotni azt a terméket, melyet a felhasználók nemcsak szeretnek használni, hanem a valós igényeiket, fájdalompontjaikat fedi le.

Érdekelnek elkészült terveink? Nézd meg a Dribbble fiókunkat

Tervezési folyamatunk

#1 – Kick-off workshop

A közös munka minden esetben egy találkozóval indul. Megbeszéljük üzleti céljaidat, lefektetjük a közös munka alapjait és igyekszünk megismerni egymást. Már ettől a pillanattól kezdve bevonunk üzleti és technológiai szakembereket a beszélgetésbe, hogy minden aspektust szem előtt tudjunk tartani.

#2 – Probléma feltárás és folyamat tervezés

A szakasz lényege, hogy feltérképezzük a felhasználóid fájdalompontjait és megismerjük a jelenlegi folyamatokat (Customer és User Journey tervezés). Ezt követően a visszajelzések alapján elkezdjük a hatékonyságnövelést és folyamat javítást az üzleti céljaidat is figyelembe véve.

#3 – Prototípus készítés és tesztelés

Digitális termékek előnye, hogy rendkívül hatékonyan lehet a terveket letesztelni hús vér végfelhasználókkal. A szakasz során drótvázakat és egyszerű prototípusokat készítünk, majd egy iteratív folyamat segítségével, addig dolgozunk rajta közösen, míg az kényelmes és ergonomikus nem lesz.

#4 – Design kialakítás

A letesztelt prototípust ebben a szakaszban élő, lélegző felületekké alakítjuk (user interface design), majd újra felhasználói teszteknek (usability test) vetjük alá, hogy biztosak legyünk a hatékony felhasználhatóságban. Természetesen a felhasználói élmény (user experience design) itt is kulcsfontosságú szerepet kap.

#5 – Digitális termék utókövetése

A tervezés nem állhat meg az átadásnál. Egy sikeres termék folyamatosan változik és átalakul a felhasználói igények/piac vagy akár az üzleti stratégia módosulásának köszönhetően. Kiadott termékeinket olyan analitikai megoldásokkal látjuk el, melyek alapját szolgáltathatják majd a jövőbeni döntéshozásnak.

Product Design szolgáltatásaink

Felhasználói élmény kutatás és audit (UX)

Legyen szó egy még el nem indult termékről, vagy pedig egy régóta piacon lévő megoldásról, a felhasználói élmény kiemelt fontosságú kell hogy legyen. Segítünk neked átvizsgálni a termékedet bevonva a felhasználói csoportodat, hogy megbizonyosodjunk róla, a terméked megfelelő irányba halad.

Prototípus építés és tesztelés

Általánosságban egy digitális termék kialakításában arányaiban nagy tételnek számít a szoftver lefejlesztésének költsége. Prototípus építési megoldásunkkal azt a rizikót csökkentjük, hogy a termék már az elejétől kezdve nem megfelelő irányba indul el, ezáltal költséges átalakításra lesz szükség.

Felhasználói felület tervezés (UI)

Egy jól kigondolt termék ötlet egyaránt fókuszál a felhasználói élményre (user experience) és a felhasználói felületre (user interface). Miután a drótvázak és prototípusok alapján kialakítottuk a megfelelő folyamatot, az adott iparág igényei szerint formáljuk a felhasználói felületet, míg a végfelhasználók számára tökéletesen érthetővé nem válik.

Legutóbbi terméktervezési munkáink

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.