TST Machinewww.tstmachine.hu
Iparág
Szolgáltatás tervezés
Projekt típusa
Digitális audit
Időtartam
Fél nap
Clickup
Clickup
Miro

Ügyfél és cél

A TST Machine Kft. egy 1991 óta működő, CNC szerszámgépeket értékesítő vállalkozás, mely családi keretek közül nőtte ki magát. Hazai ügyfeleik között ma már több mint 1200, főleg kis és közepes vállalkozás található, de partnereink között tudhatunk számos jól ismert nagyvállalkozást is. A projekt keretében egy fél napos problémafeltáró workshop során körvonalaztuk, milyen problémák és kihívások lappanganak a felszín alatt. Fő célunk az volt, hogy ügyfelünk számára is egyértelmű legyen, már egy néhány órás intenzív workshop során is rámutathatunk olyan gócpontokra, melyek javításával a növekedési ütem gyorsítható.

Folyamat és kihívások

A digitális átvilágítási folyamatunk többlépcsős, erről itt írtunk részletesebben, de általánosan elmondható, hogy egy problémafeltáró workshop-al indul, melyet fókuszpont meghatározás és részletes folyamat átvilágítás követ. Ennek végterméke a javaslatcsomag, a KPI meghatározás és a bevezetés, illetve utókövetés. Az audit során aktívan felhasználásra kerül az átvilágításra kerülő cég emberi erőforrás kapacitása. A kulcsember workshop leszervezése, főként egy kis létszámú cégnél sokszor nehézségekbe ütközik, de a TST Machine Kft. ezt az akadályt nagyon jól vette.

Feltárt problémák és javaslatok

Folyamatos teljesítménymérési és monitorozási hiányosságok

A workshop során kimondásra került, hogy bár pár területen történik adatgyűjtés, ezek megértésén és a folyamatok visszamérésén bőven lehet alakítani, így ezen problémára konkrét javaslatok születtek, főként arra vonatkozóan, hogy mit és milyen céllal érdemes mérni.

Adatalapú döntéshozatal bevezetése

A teljesítménymérés és monitorozás bevezetése az adatalapú döntést segíti elő, mely a cégvezetés számára a hatékonyságnövelésen túl kockázatcsökkentéssel is jár. Nagyon sok ingyenes eszköz áll rendelkezésre, melyek főleg adatvizualizációs tool-ok.

Projektmenedzsment eszköz hiánya, javaslat bevezetésre

A céges folyamatok, felelősök, határidők, teljesítmény szempontjából elengedhetetlen egy olyan szoftveres eszköz igénybevétele, amely dedikáltan ilyen típusú célokra készült. Ilyen termékből számtalan létezik a piacon, javasoltuk ezeket áttekinteni, megismerni és bevezetni valamelyiket.

Automatizálás bevezetése repetitív folyamatok esetén

Egy konkrét munkafolyamat végtermékének elkészítése és elküldése sok felesleges energiát emészt fel, főként abban az esetben, ha ez egyébként automatizálható lehetne. Jelenleg ezt az ismétlődő folyamatot azonosítottuk, mely egy átvilágítás után automatizálhatóvá tehető.

post review image

Szervezetfejlesztés és folyamatoptimalizálás témakörében kerestük meg Őket és már az első beszélgetés alkalmával is a fiatalos lendület és a tettvágy sugárzott belőlük. Egy fél napos workshopot tartottak nálunk, ami során jól célzott kérdésekkel felmérték a cég jelenlegi helyzetét, rátapintottak a fájó pontokra és kielemezték a miérteket. Hamarosan egy pontokba szedett akciótervet kaptunk tőlük, amelyek mentén valós változásokat tudtunk elérni a cégen belül. Jó szívvel ajánlom őket.

Tari Ákos

CFO - TST Machine

Olvasd rendszeresen érkező ingyenes tippjeinket

Érdekel milyen megoldásokkal tudod fejleszteni vállalkozásod digitalizálását?

Iratkozz fel szakmai hírlevelünkre

Növelni akarod a termelékenységed?

Hatékonyabban akarsz dolgozni?

Meg akarsz valósítani egy ötletet?

Telefonszám

+ 36 20 337 1596

Személyes kapcsolat

Budapesti irodánkban szívesen látjuk minden meglévő és leendő ügyfelünket.